Winterschade en dekking binnen de oldtimerverzekering

Winterschade is ontzettend vervelend, maar die wordt binnen de oldtimerverzekering helaas niet altijd gedekt. Of de schade waar u mee te maken heeft gekregen gedekt wordt hangt vooral af van het type polis dat u heeft afgesloten. Een allrisk oldtimerverzekering biedt meer dekking dan een WA polis, iets dat u onder andere zal merken aan de wijze waarop de verzekeraar omgaat met eventuele winterschade die u heeft opgelopen.

Schade door het weer

Is de winterschade aan de oldtimer bijvoorbeeld ontstaan door het weer? Indien het hagelt en er schade ontstaat of er een boom omwaait door de storm is er qua dekking niet veel aan de hand. U heeft daar minimaal een beperkt casco dekking voor nodig. In dat geval zijn de kosten van winterschade als het gevolg door het weer namelijk netjes vergoed.

Tip: zodra het KNMI een weeralarm afgeeft of code rood uitroept voor de provincie waarin u de weg op moet is het van belang om goed op te passen. Ontstaat er in die periode winterschade die past binnen de dekking van de oldtimerverzekering die u heeft afgesloten? Dan is er gewoon sprake van dekking.

Winterschade door eigen toedoen

Rijdt u als het gevolg van de gladheid tegen een paaltje of bent u te laat met remmen en rijdt u tegen iemand anders aan waardoor u ook zelf schade aan de oldtimer oploopt? In het geval van eigen winterschade door eigen toedoen heeft u daar een allrisk oldtimerverzekering voor nodig. De schade aan uw eigen oldtimer wordt met een ander type dekking helaas niet gedekt, dus houd daar rekening mee wanneer u in de winter de weg op wilt. Schat op voorhand in of u met de oldtimer de weg op wilt en of dit risico’s met zich meebrengt. Op die manier valt de meeste schade aan de auto goed te voorkomen