Welke aanvullende oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering afsluiten en benieuwd naar de aanvullende dekkingen die er beschikbaar zijn? U kunt denken aan de ongevallenverzekering inzittenden (ovi) en de schadeverzekering inzittenden (svi). Het is van belang om die goed uit elkaar te houden, andere aanvullende dekkingen voor de oldtimerverzekering zijn de verhaalrechtsbijstand en pechhulp.

Dekkingen voor inzittenden

We onderscheiden twee verschillende aanvullende dekkingen voor oldtimerverzekeringen:

  • Ongevallenverzekering inzittenden (ovi)
  • Schadeverzekering inzittenden (svi)

De eerste verzekering keer vaste bedragen uit, op basis van overlijden of blijvende invaliditeit als het gevolg van een ongeval met het verzekerde voertuig. Het is een van de aanvullende dekkingen voor de oldtimerverzekering die geen rekening houdt met de daadwerkelijke geleden schade.
Kiest u aan de andere kant voor een schadeverzekering inzittenden? Deze aanvullende dekking voor de oldtimerverzekering keert uit op basis van de daadwerkelijk geleden schade, met een maximum van gemiddeld genomen €1.000.000. Deze aanvullende dekking voor de oldtimerverzekering geldt voor zowel de bestuurder als de passagiers en hun bezittingen.

Verhaalrechtsbijstand en pechulp bij oldtimerverzekering

Bovendien kunt u gebruik maken van de verhaalrechtsbijstand en pechhulp, twee andere aanvullende dekkingen voor de oldtimerverzekering. Verhaalrechtsbijstand biedt de mogelijkheid de schade te laten claimen door uw verzekeraar, u krijgt de juridische ondersteuning die daarvoor nodig is.
Pechhulp voor een oldtimerverzekering biedt de mogelijkheid gebruik te maken van garage-services, wanneer u met pech langs de weg komt te staan. Over het algemeen zijn er speciale dekkingen beschikbaar voor de eigen woonplaats en directe omgeving, net als voor dekking in het buitenland. U kunt aan de hand daarvan zorgen voor aanvullende dekkingen voor de oldtimerverzekering die aansluiten op uw wensen.