Wanneer kiezen voor een oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering is vele malen goedkoper dan een autoverzekering, daarom is het voordeliger te kiezen voor een oldtimerverzekering. Echter wordt uw auto niet zomaar door verzekeraars aangemerkt als een oldtimer en wanneer dit niet het geval is kunt u helaas geen oldtimerverzekering afsluiten. De beginstelregel is dat uw auto ouder dan 20 jaar moet zijn en al tientallen jaren niet meer geproduceerd wordt, voldoet u niet aan deze regels dan kunt u helaas geen gebruik maken van de goedkopere premie.

Naast deze beginstelregels zijn er ook nog andere regels, deze wijken per verzekeraar af, maar over het algemeen zijn er wel basisstelregels. Als u aan alle voorwaarden voldoet kunt u het beste kiezen voor een oldtimerverzekering en niet voor de reguliere autoverzekering, gezien u hier gewoon veel meer premie voor moet gaan betalen.

Gebruik van de auto

De meeste verzekeraars kijken naar hoe de auto gebruikt wordt, hiermee bedoelen wij of deze gebruikt wordt voor het woon/werk verkeer of enkel voor hobbymatige doeleinden. Indien de auto gebruikt wordt voor het woon/werk verkeer is het moeilijk een verzekeraar te vinden met een speciale oldtimerverzekering. De meeste verzekeraars hebben de eis dat de auto alleen voor hobbymatige doeleinden gebruikt mag worden, deze hobbymatige doeleinden verschillen ook weer per verzekeraar.

Maximaal aantal kilometers

Een tweede regel die bij bijna alle oldtimerverzekeraars geldt is dat u maar een maximum aantal kilometers per jaar mag berijden, meestal ligt deze grens tussen de 6000 en 7500 kilometers. Ook hier geldt dat er uitzonderingen zijn, bekijk goed de polisvoorwaarden van de verzekeraar om te bekijken hoe zij hiermee omgaan.

Oldtimerclub lidmaatschap

Het lid zijn van een oldtimerclub is ook een stelregel die vaak gebruikt wordt, echter is deze minder gebruikt dan het gebruik van de auto en het maximaal aantal kilometers. Desondanks zijn er nog een behoorlijk aantal verzekeraars die verplichten dat u lid dient te zijn van een oldtimerclub.