Vrije reparatiekeuze oldtimerverzekering

Vrije reparatiekeuze bij een oldtimerverzekering en vrije reparatiekeuze bij een reguliere autoverzekering; hoe belangrijk is dat nu? Dit is volledig afhankelijk van wat u zelf belangrijk vindt. Uiteraard is het altijd van belang dat u uw auto kunt laten herstellen in geval van schade. Dit moet goed, snel en vakkundig gebeuren en u wilt uiteraard dat dit vergoed wordt. Echter, het gaat er meer om of u het belangrijk vindt dat u zelf de hersteller uit kan kiezen. Daar gaat het om bij de vrije reparatiekeuze.

Wat is de vrije reparatiekeuze nu precies?

Vrije reparatiekeuze wil eigenlijk zeggen dat u zelf mag bepalen door wie of welk bedrijf u de auto laat maken. Wanneer u een autoverzekering met vrije reparatiekeuze heeft, dan krijgt u de reparatiekosten vergoed, ongeacht wie de reparatie uit heeft gevoerd. Echter, wanneer u een autoverzekering heeft zonder vrije reparatiekeuze, dan bestaat de kans dat u niet zomaar naar de hersteller op de hoek kunt. In dit geval is het namelijk belangrijk om te kiezen voor een hersteller waar uw verzekeraar een contract mee heeft. Alleen dan krijgt u de kosten vergoed. Gaat u toch naar een hersteller waar geen overeenkomst mee is, bijvoorbeeld omdat dit veel dichterbij is? Dan betaalt u in de meeste gevallen een hoger eigen risico of krijgt u de reparatie niet of slechts gedeeltelijk vergoed.

Hoe zit dat bij de oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering is een autoverzekering speciaal voor oldtimers. Tot zover is dit eigenlijk vanzelfsprekend. De keuze voor een oldtimerverzekering wordt in de meeste gevallen gemaakt omdat de premie hiervoor lager ligt dan voor een reguliere autoverzekering. Echter, in de meeste gevallen betekent dit wel dat u geen vrije reparatiekeuze heeft. Uiteraard kunt u dit altijd vooraf controleren in de polisvoorwaarden, zodat u zeker weet dat u de kosten vergoed krijgt.