Voorlopige dekking oldtimerverzekering

De voorlopige dekking voor de oldtimerverzekering maakt het net als bij reguliere auto’s mogelijk om meteen de weg mee op te gaan. Nadat u de verzekering online aanvraagt kunt u de weg op, de verzekeraar zal vervolgens een aantal zaken uitzoeken.

Direct een voorlopige dekking afsluiten

Bekijkt u online de verschillende oldtimerverzekeringen en heeft u daar een keuze uit kunnen maken? Het is op dat moment mogelijk om de polis meteen online af te sluiten. Dat betekent echter dat u een aanvraag doet om verzekerd te worden door de verzekeraar. Veel van de verzekeraars zorgen voor een voorlopige dekking binnen de oldtimerverzekering. Dat betekent dat u officieel al verzekerd bent en dat u daar de weg mee op kunt. Het gaat om een theoretische verzekering, waarvoor u bijvoorbeeld de groene kaart nog niet heeft. De verzekeraar neemt vervolgens een paar dagen de tijd om onder andere te controleren of alle opgegeven gegevens kloppen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aantal schadevrije jaren en de gegevens met betrekking tot de auto. Blijkt alles in orde te zijn? Dan wordt de voorlopige dekking voor de oldtimerverzekering omgezet in een definitieve dekking en is er niets aan de hand.

Definitieve dekking voor de oldtimerverzekering

Zodra u de definitieve dekking voor de oldtimerverzekering ontvangt zal u ook de groene kaart ontvangen. Het duurt over het algemeen een paar dagen tot een week totdat de verzekeraar de gegevens op orde heeft en u uitsluitsel kan geven. Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat de verzekeraar de voorlopige dekking voor de oldtimerverzekering opzegt. Dat betekent een weigering voor de verzekering. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u veel schades heeft geclaimd. Dankzij de voorlopige dekking voor de oldtimerverzekering hoeft u echter niet op de bevestiging te wachten totdat u voor het eerst de weg op kunt.