Voor oldtimerverzekering eerste auto nodig

Om een oldtimerverzekering voor uw klassieker af te sluiten heeft u doorgaans een eerste auto nodig. Dat wil zeggen dat u in het bezit dient te zijn van een eerste auto voor het reguliere gebruik. De meeste oldtimerverzekeraars stellen dit als 1 van de voorwaarden, indien u hier niet aan voldoet dient u opzoek te gaan naar een andere oplossing wat betreft de verzekering.

Waarom eerste auto?

De oldtimerverzekering kent een lage premie, deze ligt vele malen lager dan de premie voor een normale autoverzekering. Dit is dan ook de reden dat u niet zomaar in aanmerking komt voor deze lagere premie, maar de oldtimerverzekeraar voorwaarden stelt om in aanmerking hiervoor te komen. Zo stelt de verzekeraar dat u de oldtimer niet mag gebruiken voor reguliere dingen als de boodschappen doen, woon werkverkeer en andere zaken. Hiervoor heeft u een eerste auto nodig. Als u niet in het bezit bent van een eerste auto kan het nog een lastige opgave worden om een oldtimerverzekeraar te vinden, hoewel er wel een aantal zijn. Desondanks stellen zij wel de regel dat u de oldtimer niet voor reguliere zaken mag gebruiken. Indien u dit wel doet kunt u opzoek gaan naar een voordelige autoverzekering, u voldoet immers niet aan de eisen voor oldtimergebruik.

Andere voorwaarden

Zoals hier boven besproken stellen de oldtimerverzekeraars voorwaarden aan een eerste auto en dat u de auto niet voor regulier gebruik mag gebruiken. Daarnaast zijn er nog andere voorwaarden, deze verschillen sterk per verzekeraar. Let dan ook op dat u wel aan deze voorwaarden voldoet. Mocht het niet het geval zijn, zoek dan naar een andere oldtimerverzekeraar. Voldoet u gewoon simpelweg niet aan de basis voorwaarden dan komt u niet onder de normale autoverzekering uit.