Verschillende dekkingen oldtimerverzekering

De oldtimerverzekeringen van de verschillende verzekeraars verschillen enorm in premie en voorwaarden, maar daarnaast kunnen ook de dekkingen verschillen. Doorgaans heeft u de keuze uit een aantal basisdekkingen en indien gewenst kunt u uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Basis dekkingen

Elk motorrijtuig in Nederland dient verplicht verzekerd te worden met minimaal de WA verzekering, dit geldt ook voor oldtimers. De WA verzekering is een basisdekking welke garandeert dat schades die u veroorzaakt aan anderen vergoed kunnen worden. Schades aan uw eigen oldtimer zijn hierbij niet gedekt. Indien dit wel een gewenste is kunt u kiezen voor een WA beperkt casco of WA volledig casco oldtimerverzekering. Bij de WA beperkt casco zijn naast de WA schades ook schades aan uw oldtimer gedekt welke ontstaan zijn als gevolg van bijvoorbeeld ruitbreuk, diefstal, inbraak en brand. Let wel dat het varieert per verzekeraar welke schades dit precies zijn. Bij de WA volledig casco oldtimerverzekering zijn ook de bovengenoemde schades verzekerd, maar daarnaast ook aanrijdingen en slippen. Ook hierbij geldt dat er uitsluitingen kunnen gelden en het varieert per verzekeraar tot in hoeverre er dekking is.

Niet alle verzekeraars bieden alle 3 de basisdekkingen aan. Soms kunt u bijvoorbeeld bij bepaalde oldtimerverzekeraars maar voor 1 mogelijke variant kiezen. Daarnaast dient u bij een WA volledig casco oldtimerverzekering er rekening mee te houden dat u mogelijk een taxatierapport dient aan te leveren.

Aanvullende dekkingen

Net als bij de reguliere autoverzekering kunt u bij de oldtimerverzekering ook doorgaans kiezen voor diverse aanvullende dekkingen. De varianten die het meest aangeboden worden zijn de inzittendenverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen en pechhulp. Welke aanvullingen u precies kunt afsluiten hangt af van de verzekeraar waarvoor u kiest. Echter zijn sommige aanvullingen als de rechtsbijstandverzekering en pechhulp ook elders af te sluiten, zonder dat dit strookt met uw oldtimerverzekering.