Stormschade en oldtimerverzekering

Te maken met stormschade of wilt u alvast weten hoe de verzekering reageert wanneer u daar mee te maken krijgt? Indien u zich tegen stormschade aan uw oldtimer wilt verzekeren is het in ieder geval van belang om minimaal een Beperkt Casco dekking af te sluiten. De WA oldtimerverzekering biedt slechts dekking bij schade die u toebrengt aan anderen. Op welke manier er ook schade aan uw eigen voortuig ontstaat, binnen dat type verzekering is er daarvoor geen sprake van dekking.

Minimaal een Beperkt Casco dekking

Indien u stormschade op wilt nemen in de dekking van de oldtimerverzekering is het daarom in ieder geval van belang om een Beperkt Casco dekking af te sluiten. Er is dan sprake van dekking tegen stormschade, net als dekking bij brand en blikseminslag. Er geldt dekking voor diefstal, joy riding en inbraak. Verder zijn ook hagelschade, ruitschade en bijvoorbeeld schade als het gevolg van een botsing met loslopende dieren en vogels gedekt. Het is wat dat betreft de moeite waard om goed te kijken naar de dekking tegen stormschade en de aanvullende dekkingen waar dan automatisch sprake van is.

Eigen schade aan de oldtimer verzekeren

Vindt u het van belang om zowel stormschade als de schade die u zelf toebrengt te dekken? In dat geval heeft u nog een meer uitgebreide oldtimerverzekering nodig. Het gaat dan om een Allrisk dekking. U kunt rekenen op dekking bij in principe alle soorten schade, uitgezonderd de uitsluitingen zoals de verzekeraar die hanteert. Het betekent in principe dat u de schade vergoed kunt krijgen zolang u die niet bewust toebrengt en het geen gevolg is van bijvoorbeeld slijtage aan onderdelen of slecht onderhoud aan de auto. Indien het u puur om de stormschade binnen de oldtimerverzekering gaat is een Beperkt Casco dekking voldoende.