Slimme bespaartips voor uw oldtimerverzekering

Als u een oldtimer rijdt weet u dat dit niet goedkoop is. U bent waarschijnlijk zeer trots op uw oldtimer en heeft er al vele uren werk in zitten. Het laatste wat u wilt is dat er iets met uw oldtimer mis gaat. Gelukkig zijn er nu ook oldtimerverzekeringen: speciaal voor uw oldtimer.

Een oldtimer verzekeren

Een oldtimerverzekering is voor uw situatie op maat gesneden. Oldtimerverzekeringen zijn mogelijk voor bromfietsen, motorfietsen en natuurlijk ook auto’s. Sommige verzekeringen bieden ook verzamelpolissen aan mocht u een collectie aan oldtimers willen verzekeren. Als u meerdere oldtimers verzekert kunt u vaak korting krijgen op de premie. Een mooie bijkomstigheid.

Net als met andere auto’s kunt u uw oldtimer verzekeren met alleen een WA-verzekering, met een WA plus verzekering of juist kiezen voor een volledig casco verzekering. Met een WA-verzekering wordt schade die u aan anderen heeft toegebracht gedekt. Met een WA plus verzekering wordt daarnaast ook diefstal en brandschade vergoed. Een volledig casco verzekering dekt ook schade die door uzelf is ontstaan. Daarnaast dekt deze verzekering ook hulp bij pech in het buitenland of aanrijding met wild.

Besparen op uw oldtimerverzekering

Als u wilt besparen op uw oldtimerverzekering kunt u meerdere dingen doen. Veel verzekeringen bieden een pakket aan waarmee u korting op de verzekering kunt krijgen. Dit scheelt soms al heel wat. Een ander voordeel van een oldtimerverzekering is dat, ondanks dat u geen no-claim heeft, de premie ook niet verhoogd wordt als er schade aan uw oldtimer ontstaat. De premie staat in die zin dus gewoon vast zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Er zijn ook verzekeringen die leden van merkenclubs een flinke korting geven. U kunt hier dus uw voordeel mee doen.