Semi oldtimerverzekering

Bent u benieuwd wat een semi oldtimerverzekering is? In principe is dit gewoon een oldtimerverzekering alleen dan met mindere beperkingen. De beperkingen binnen een oldtimerverzekering zorgen ervoor dat de verzekeraars lage premies kunnen bieden, van een semi oldtimerverzekering ligt de premie dan ook iets hoger, maar wel lager dan bij een autoverzekering.

Dagelijks gebruik

Normaliter mag u een oldtimer niet verzekeren met de oldtimerverzekering indien de auto dagelijks gebruikt wordt. Tevens mag u maar een beperkt aantal kilometers per jaar rijden, doorgaans ligt dit maximaal tussen de 5000 en 7500 kilometer. Bij een semi-oldtimerverzekering is het wel mogelijk de auto te gebruiken voor woon en werkverkeer. Bovendien mag u ook meer kilometers rijden, dit is doorgaans maximaal 20000 kilometer per jaar.

Daarnaast is het bij sommige verzekeraars mogelijk het aantal kilometers uit te breiden naar bijvoorbeeld onbeperkt, uiteraard gaat hierdoor wel de premie iets omhoog. U mag zelf bepalen voor welke doeleinden u de oldtimer gebruikt, ook bijvoorbeeld voor de boodschappen en om de kinderen naar school te brengen.

Geen verplichting eerste auto

Bij een oldtimerverzekering is het normaal dat de verzekeraar de voorwaarde stelt dat u een andere auto daarnaast dient te hebben die voor het dagelijks gebruik wordt. Bij een semi oldtimerverzekering is dit niet het geval.

Voordelig?

In principe is een semi oldtimerverzekering iets minder voordelig dan een ‘normale oldtimerverzekering’. Echter wanneer u niet aan de voorwaarden voldoet van een normale oldtimerverzekering kunt u niet anders dan kiezen voor een semi oldtimerverzekering of een autoverzekering. In dit geval is de eerste dan ook voordeliger dan een autoverzekering. Bekijk goed de voorwaarden die een verzekeraar aan uw auto stelt om te kijken of u in aanmerking komt. Indien dit bij een bepaalde verzekeraar niet het geval is, kijk dan toch nog even verder, wellicht komt u een andere verzekeraar tegen waar u wel aan de voorwaarden voldoet. Vergelijken is dan ook essentieel.