Schadevrije jaren oldtimerverzekering

Bij de reguliere autoverzekering bouwt u schadevrije jaren op, waardoor u na een aantal schadevrije jaren mogelijk een aantrekkelijke korting op de premie krijgt. Bij de oldtimerverzekering kan dit net iets anders werken doordat verzekeraars hier anders naar kijken.

Wel of geen schadevrije jaren?

Of er wel of geen schadevrije jaren gehanteerd worden is afhankelijk van de verzekeraar waar u de oldtimerverzekering heeft ondergebracht. Echter hanteren de meeste verzekeraars geen schadevrije jaren en kunt u dit ook niet meenemen, waardoor u niet profiteert van no-claim korting. Als u dit mogelijk wel opbouwt dan is het ook nog belangrijk dat uw verzekeraar dit doorvoert in het Roy Data systeem, anders kan een mogelijke nieuwe verzekeraar deze jaren niet meenemen.

Waarom niet?

Waarom verzekeraars bij de oldtimerverzekering niet naar schadevrije jaren kijken is doordat een oldtimerverzekering geldt voor een oldtimer waarmee weinig kilometers worden gereden en voor hobbymatige doeleinden gebruikt worden. Bovendien gebruiken oldtimerbezitters de auto doorgaans niet het gehele jaar, waardoor het erg gemakkelijk wordt om geen schades te claimen en jaren op te bouwen.

Wel geldig voor de autoverzekering?

Schadevrije jaren zijn wel geldig voor de autoverzekering en gelden bij alle autoverzekeraars. Echter kunt u niet zomaar per definitie de jaren dat u geen schades heeft geclaimd meenemen van de oldtimerverzekering naar de autoverzekering, nog andersom. De meeste oldtimerverzekeraars hebben geen bonus/malus systeem waardoor dit begrip helemaal niet ter sprake komt. Heeft u een auto of oldtimerverzekering nodig waarbij wel de schadevrije jaren worden meegenomen, dan is het verstandig om goed de polisvoorwaarden te raadplegen omtrent dit begrip. Mocht u hiermee problemen ondervinden, dan kunt u wellicht op zoek gaan naar een goedkope verzekering. Er zijn namelijk ook verzekeraars die bij 0 schadevrije jaren al een aantrekkelijke premie aan u kunnen bieden.