Rechtsbijstandverzekering voor de oldtimer

September 26, 2017

Denkt u na over een rechtsbijstandverzekering voor de oldtimer? Het is een aanvulling op de reguliere verzekering, die u nodig heeft om bijvoorbeeld te voldoen aan de Wettelijke Aansprakelijkheid. De extra dekking is niet verplicht, maar biedt wel een aantal interessante voordelen.

Hier staat tegenover dat er een extra premie geldt voor de rechtsbijstandverzekering. Wat dat betreft kunt u de premie en de dekking tegen elkaar afwegen. En heeft u al een algemene rechtsbijstandverzekering met de module verkeer? Dan is de kans groot dat u hier geen gebruik van hoeft te maken. Er zou dan sprake zijn van een dubbele verzekering. Let daar dus goed op wanneer u de polissen gaat afsluiten.

Lage extra premie per maand

Met een rechtsbijstandverzekering voor de oldtimer betaalt u een hogere premie per maand. Het gaat niet om grote bedragen. In de meeste gevallen kunt u voor maximaal een paar euro per maand gebruik maken van deze extra dekking. Wat dat betreft zijn de kosten laag, terwijl u wel kunt rekenen op een aantal aantrekkelijke voordelen. Het is de moeite waard om het risico in te schatten dat u hier gebruik van wilt maken. Op die manier kunt u nagaan of het de moeite waard is om een rechtsbijstandverzekering voor de oldtimer af te sluiten.

Voordelen van de rechtsbijstandverzekering voor een oldtimer

Kiest u voor een rechtsbijstandverzekering voor de oldtimer? Dan krijgt u bijvoorbeeld persoonlijke begeleiding bij het verhalen van de schade. Bovendien kunt u rekenen op professionele hulp bij het vaststellen van de waarde van het voertuig. In algemene zin krijgt u volledige hulp bij de afhandeling van de schade, zonder dat u daar zelf veel omkijken naar heeft. Ook is er juridische hulp beschikbaar en kan de verzekering verhaal aantekenen bij schade zoals letsel, vervangend vervoer of beschadigde goederen. Op die manier kan de rechtsbijstandverzekering voor de oldtimer z’n premie meer dan waard blijken.

admin