Prolongatiekosten oldtimerverzekering

De premie vormt de belangrijkste post voor de oldtimerverzekering. Toch kan er sprake zijn van een aantal andere kosten, waar de prolongatiekosten ook onderdeel van uit kunnen maken. Dit zijn kosten die de verzekeraar maakt om de polis voort te kunnen zetten, zodat u daar ook de komende periode weer gebruik van kunt maken. De verzekeraar is vrij om de hoogte hiervan te bepalen en zelf te bepalen wanneer deze in rekening worden gebracht. Het is daarom verstandig om ook de prolongatiekosten van de oldtimerverzekering mee te nemen in een vergelijking die u maakt.

Prolongatiekosten bij iedere betaling

Sommige verzekeraars berekenen de prolongatiekosten eens per jaar, anderen kiezen ervoor om dit op basis van de betalingen te doen. Betaalt u de premie dan eens per jaar? Dan is er net als in de eerste situatie sprake van jaarlijkse prolongatiekosten. Het zijn kosten die u dient te maken om opnieuw een jaar gebruik te kunnen maken van de polis. Over het algemeen gaat het om maximaal een paar euro. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat het verstandig is om op voorhand goed te kijken naar de prolongatiekosten van de oldtimerverzekering, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Eens per jaar

Krijgt u te maken met polis of royementskosten, bijvoorbeeld op het moment dat u wilt opzeggen en wilt overstappen naar een andere verzekeraar? Op het moment dat u daar langer dan een jaar klant bent kunt u te maken krijgen met de prolongatiekosten. Er is dan sprake van kosten om de verzekering voort te kunnen zetten, waarbij de verzekeraar nagaat of alle gegevens met betrekking tot u en het voertuig nog kloppen. De verzekeraar heeft de wettelijke mogelijkheid om prolongatiekosten in rekening te brengen, waardoor het van belang is om daar zelf goed naar te kijken.