Premie oldtimerverzekering

De premie voor de oldtimerverzekering wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. Welke factoren dit precies zijn en hoe groot deze factoren een rol spelen zijn afhankelijk per verzekeraar. Om de premie te kunnen vaststellen kunt u een berekening maken, hierbij vult u een aantal persoonlijke gegevens en kenmerken in zodat er een juiste berekening gestart kan worden.

Autoverzekering of oldtimerverzekering?

Om de juiste premie voor uw oldtimer te kunnen vaststellen is het allereerst van belang te bepalen of u voor een autoverzekering of oldtimerverzekering kiest. De oldtimerverzekering is vele malen voordeliger in de maandelijkse kosten en daardoor het aantrekkelijkst om voor te kiezen. Echter komt u niet zomaar in aanmerking voor deze goedkopere verzekering, uw oldtimer en het gebruik hiervan zijn hierin bepalend. Mocht u in aanmerking voor een goedkope oldtimerverzekering komen kunt u een berekening maken bij diverse oldtimerverzekeraar. Bent u gebonden aan de reguliere autoverzekering, dan kunt u een premieberekening maken bij diverse autoverzekeraars.

Bepalende factoren

De bepalende factoren van een oldtimer en/of autoverzekering hangen af van de verzekeraar. Doorgaans zijn uw leeftijd, postcode en kilometrage van belang. Daarnaast is het natuurlijk afhankelijk van de dekking van de verzekering, voor een uitgebreidere dekking gaat u uiteraard meer betalen. Daarnaast zijn de schadevrije jaren bij de autoverzekering van belang, echter geldt dit bij de oldtimerverzekering weer niet doordat schadevrije jaren doorgaans niet meegenomen worden.

Ook is het bepalend wat voor voertuig u precies heeft, om deze reden wordt er bij een premieberekening ook altijd om uw kenteken gevraagd. Want de dagwaarde is van belang, maar ook bijvoorbeeld het gewicht van de auto wordt meegenomen. Bij een zwaardere auto is de kans op een duurdere schade ook nou eenmaal groter.

Vergelijken

Premies kunt u eenvoudig vergelijken door een persoonlijke premieberekening te maken. Echter wilt u natuurlijk ook goed verzekerd zijn, de polisvoorwaarden zijn dan ook uitermate belangrijk.