Premie oldtimerverzekering per jaar betalen

De premie voor uw oldtimerverzekering per jaar betalen? Dat kan om twee verschillende redenen een goed idee zijn. Ten eerste biedt het u de mogelijkheid om op de kosten te besparen. Daarnaast kan het bijdragen aan uw gemoedsrust. Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om de premie vooraf te betalen, voor een heel jaar. Dat betekent dat u de kosten daarvoor niet maandelijks hoeft af te dragen. Administratief wel zo gemakkelijk en dus goed voor twee verschillende voordelen. Let tijdens het vergelijken van oldtimerverzekeringen op de mogelijkheid om de premie een jaar vooruit te betalen. En op de voorwaarden daarvoor.

Korting op de premie voor uw oldtimerverzekering

Een aantal verzekeraars biedt een korting aan op de premie, indien u besluit om die voor een jaar vooruit te betalen. Het kan zomaar zijn dat de oldtimerverzekering daarmee 2 – 3% goedkoper uitvalt. Dat betekent een besparing van enkele euro’s tot een paar tientjes, afhankelijk van de hoogte van de premie. Ondertussen is die besparing veel groter dan wat u aan rente op een spaarrekening zou kunnen krijgen. Heeft u het geld beschikbaar? Dan is het economisch dus een verstandig keuze om de premie voor de oldtimerverzekering een jaar vooruit te betalen.

Vooraf betalen: gemoedsrust over uw verzekering

En los van het financiële aspect biedt het vooruit betalen van de premie voor uw oldtimerverzekering nog een ander voordeel. Indien u de premie maandelijks betaalt dient u er iedere maand voor te zorgen dat er voldoende geld op de rekening staat. En ziet u iedere maand het bedrag dat er wordt afgeschreven. Dat levert 12 betaalmomenten per jaar op, die psychologisch (een beetje) pijnlijk zijn. In plaats van 1 betaalmoment, waarna u er geen omkijken meer naar heeft. Het vooruitbetalen van de premie voor de oldtimerverzekering biedt gemoedsrust en is daarmee zowel financieel als psychologisch een uitstekend idee.