Pechhulp en oldtimerverzekering

Elk motorisch voertuig kan getroffen worden door een pechgeval. Het is belangrijk om dit te beseffen voordat u de weg op gaat. Als u beseft hoe belangrijk het is om hulp te krijgen in het geval van pech kunt u de juiste verzekering afsluiten. Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om een zogenaamde pechhulp module in te schakelen. Zodra een dergelijke module is ingeschakeld kunt u met een gerust hart de weg op. Als u te maken krijgt met een dergelijk geval kunt u het nummer bellen dat hiervoor beschikbaar is gesteld. In de meeste gevallen is dit nummer 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Pechhulp i.c.m. verzekering

Pechhulp kunt u afsluiten i.c.m. een oldtimerverzekering. Dit is in de meeste gevallen de voordeligste optie. U kunt er echter ook voor kiezen om een aparte pechhulp service af te sluiten bij een andere partij. U kunt bijvoorbeeld terecht bij de ANWB als u een pechhulp service wilt aanvragen. Wat de beste optie is (via verzekeraar of apart) hangt af van uw wensen en de kosten. U kunt eventueel contact opnemen met een verzekeringsadviseur. Samen met hem kunt u bespreken wat uw situatie is en wat uw wensen zijn. De adviseur zal vervolgens een passende pechhulp mogelijkheid voor u uitzoeken. Of u kunt zelf op onderzoek uitgaan.

Kans op pech verkleinen

Een pechgeval kan iedereen overkomen, zoiets zit immers in een klein hoekje. Maar wist u dat u zelf heel wat kunt doen om de kans te verkleinen? Zorg voor goed onderhoud van uw oldtimer. Oldtimers hoeven vaak minder APK gekeurd te worden, sommige oldtimers zijn helemaal vrijgesteld van de keuring. Een onderhoudscheck wordt dan ook regelmatig vergeten. Door regelmatig onderhoud uit te voeren verkleint u de kans op pechgevallen. Kleine onderhoudsbeurten kunt u wellicht zelf uitvoeren. Heeft u de kennis en kunde niet in huis, zoek dan een betrouwbare garage uit die het onderhoud kan uitvoeren. Voorkomen lukt niet altijd, maar de kans op pech wordt in ieder geval een stuk kleiner!