Parkeerschade en oldtimerverzekering: wat is mijn dekking?

Parkeerschade aan uw oldtimer opgelopen en benieuwd of de oldtimerverzekering dekking biedt? Dat kan het geval zijn, maar hangt sterk af van het type verzekering dat u heeft afgesloten.

Met een WA oldtimerverzekering of een WA Beperkt Casco dekking kunt u over het algemeen geen gebruik maken van een vergoeding. In het tweede geval wordt schade aan de eigen oldtimer vergoed, maar alleen door een aantal specifieke oorzaken. En daar behoren parkeerschade en in meer algemene zin vandalisme helaas niet toe. Dat betekent dat u de kosten om de schade te laten herstellen zelf zal moeten betalen.

Allrisk-dekking en parkeerschade

Wilt u er wel voor zorgen dat parkeerschade aan uw oldtimer netjes vergoed wordt? Dan is het verstandig om een Allrisk-dekking af te sluiten. In dat geval kunt u de kosten door parkeerschade claimen bij de verzekeraar, die deze zal vergoeden op basis van het herstel dat u laat uitvoeren.

Houd er rekening mee dat het claimen van parkeerschade invloed kan hebben op de hoogte van de premie en de acceptatie door andere verzekeraars in de toekomst. Vooral als u regelmatig parkeerschade claimt kunnen sommige verzekeraars u op termijn weigeren.

Parkeerschade aan uw oldtimer voorkomen: handige tips

Minstens zo interessant is het om parkeerschade aan uw oldtimer te voorkomen. Door ervoor te zorgen dat anderen uw auto niet zomaar kunnen beschadigen. Parkeer bijvoorbeeld liever niet op een hoek en zet de auto in een parkeergarage naast een paal. Die kan de deur niet open zwaaien tegen uw auto, waardoor u daar geen last van heeft.

Zorg er verder voor dat de auto bijvoorbeeld geparkeerd staat op een locatie die goed verlicht is. En heeft u toch parkeerschade opgelopen aan uw oldtimer? Wellicht zijn er getuigen te vinden, zodat u de kosten kunt verhalen op de verzekering van de schuldige.