Overstappen oldtimerverzekering loont

Het overstappen van oldtimerverzekering loont, zeker nu de oldtimerverzekeraars er de afgelopen jaren voor hebben gekozen doorlopend op zoek te gaan naar de laagst aan te bieden premie. Inmiddels hebben een aantal verzekeraars de premies weer wat omhoog bijgesteld, maar dat neemt niet weg dat er nog altijd kansen bestaan om flink te besparen.
Door over te stappen van een traditionele verzekeraar naar een online aanbieder is het bij een allrisk oldtimerverzekering goed mogelijk om flink per jaar te besparen. Uiteraard behoudt u dan wel de dekking zoals u dat gewend bent.

Online verzekeraars

Het overstappen van autoverzekering loont vooral wanneer u besluit klant te worden bij een van de online aanbieders, zoals bijvoorbeeld VerzekerUzelf. Dit zijn verzekeraars die zoveel mogelijk online werken en geen groot kantoorpand hebben staan waar ze de kosten voor dienen te betalen.
Het overstappen van oldtimerverzekering loont, waardoor het verstandig is een online vergelijking uit te voeren, waarin u de mogelijkheden op een rij zet. Zorg er wel altijd voor dat u eerst de nieuwe verzekering afsluit (en u daar wordt geaccepteerd), voordat u uw oude autoverzekering opzegt. U valt op die manier in ieder geval niet tussen het spreekwoordelijke wal en schip.

Online vergelijken

U kunt de verschillende oldtimerverzekeringen online gemakkelijk vergelijken, via diverse vergelijkingssites, waaronder deze website. Wij houden de premies van de verschillende verzekeraars goed in de gaten.
Zorg ervoor dat u de vergelijking uitvoert tussen alleen WA verzekeringen, alleen WA plus (WA Beperkt Casco) verzekeringen of alleen Allrisk (Volledig Casco) oldtimerverzekeringen, zodat u een eerlijke vergelijking kunt maken. De voorwaarden zullen echter wel verschillen, daarom is het verstandig hier ook op te vergelijken.
Het overstappen van oldtimerverzekeringen loont daarnaast wanneer u nauwelijks schade rijdt en u ervoor kiest een eigen risico te nemen, van bijvoorbeeld € 150,- bij ruitschade.