Opzegtermijn van de oldtimerverzekering

September 4, 2017

Heeft u een oldtimerverzekering lopen of wilt u die afsluiten en bent u benieuwd naar de opzegtermijn? Die hangt af van de duur van de verzekering, op het moment dat u daarover nadenkt. Sinds 1 januari 2010 geldt er een standaard contractduur van 1 jaar. Na die periode geldt er nog een opzegtermijn van een maand. Na die maand kunt u van de oldtimerverzekering af, mits u minimaal een jaar contract hebt uitgediend. Wilt u eerder opzeggen? Houd er dan rekening mee dat daar kosten aan verbonden kunnen zijn, vaak ter hoogte van de resterende premie die u zou moeten betalen.

Minimaal voor een jaar verzekerd

Zodra u een oldtimerverzekering afsluit is er sinds 1 januari 2010 standaard sprake van contract voor de periode van 1 jaar. Gedurende dat eerste jaar is het dus niet zomaar mogelijk om de verzekering op te zeggen. Tenminste, niet zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

Het is dus verstandig om de verzekeraar aan te geven dat u wilt opzeggen en na te vragen of de contractduur van 1 jaar al voorbij is. Zodra dit het geval is krijgt u te maken met de opzegtermijn, die vaak 1 maand bedraagt.

Maand opzegtermijn voor de oldtimerverzekering

Nadat het eerste jaar van contract voorbij is heeft u meer vrijheid om op te zeggen. Dit kan in principe op ieder moment, al dient u rekening te houden met een opzegtermijn van 1 maand. Dat betekent dat de verzekeraar nog even de tijd heeft om alles in orde te maken en de verzekering voor u op te zeggen.

Tip: verhoogt de verzekeraar de premie of wijzigt deze de voorwaarden? Dan heeft u niet te maken met een opzegtermijn. In dat geval kunt u gewoon opzeggen. Vraag de oldtimerverzekering altijd naar een eventuele opzegtermijn, indien u wilt opzeggen. Op die manier voorkomt u eventuele onverwachte kosten.

admin