Ongevallenverzekering voor inzittenden oldtimerverzekering

Bij het afsluiten van een oldtimerverzekering kunt u ook voor aanvullende oldtimerverzekeringen naast uw basisdekking kiezen, de ongevallenverzekering voor inzittenden is er daar 1 van. Door de meeste oldtimerverzekeraars wordt deze module wel geboden, maar in enkele gevallen niet.

Wat is een ongevallenverzekering voor inzittenden?

Bij een ongeval is het mogelijk dat de schade niet alleen beperkt blijft tot de auto, het kan ook voorkomen dat de inzittenden schade oplopen. Deze letselschade kan enorme financiƫle gevolgen met zich meebrengen. Tegen deze financiƫle gevolgen kunt u een aanvullende verzekering afsluiten om dit geheel of enigszins te dekken. Want de ongevallenverzekering voor inzittenden keert een voor afgesproken bedrag uit indien er sprake is van overlijden of blijvende invaliditeit. Het maakt hierbij niet uit wie de schuldige is van het ongeval. Indien dit de tegenpartij betreft zal uw oldtimerverzekeraar dit proberen te verhalen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Wanneer u zelf schuldig bent aan het ongeval, of wanneer de aansprakelijkheid niet vastgesteld wordt zal uw oldtimerverzekeraar het voor afgesproken bedrag uitkeren.

Wie is verzekerd?

Bij de ongevallenverzekering voor inzittenden zijn de inzittenden verzekerd, maar bij sommige verzekeraars dient u vooraf aan te geven welke zitplaatsen u wilt verzekeren en voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Bij andere verzekeraars zijn alle inzittenden standaard gedekt tegen een standaard bedrag, hier kan u soms wijzigingen in aanbrengen en soms ook niet. Hoe uw verzekeraar met deze module omgaat staat in de voorwaarden.

Als u keuze heeft wat betreft de zitplaatsen dan kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde plaatsen op de achterbank niet te verzekeren. Dit kan voordelig zijn wanneer u bijvoorbeeld nooit meer dan een aantal passagiers vervoerd. Maar houdt er wel rekening mee dat wanneer u een enkele keer wel meerdere passagiers vervoerd en er een ongeval gebeurt dat zij niet verzekerd zijn tegen letselschade.