Oldtimerverzekering voor motor

Net als voor een oude klassieke auto is het ook mogelijk voor een oudere klassieke motor een oldtimerverzekering af te sluiten. Het voordeel van een oldtimerverzekering voor de motor is dat u een goedkopere premie betaald dan bij een standaard motorverzekering.

Voorwaarden

Om voor een goedkope motor oldtimerverzekering in aanmerking te komen stelt de verzekeraar een aantal voorwaarden, deze verschillen per verzekeraar. Standaard regel is dat de motor minimaal 20 jaar oud dient te zijn en soms is dit zelfs boven de 25 jaar oud. Zodra het kentekenbewijs op uw naam staat dient u deze per direct te verzekeren, dezelfde dag nog. Bekijk goed welke voorwaarden de verzekeraars aan uw motor stellen om te kijken of u in aanmerking komt.

Winterstopdekking

De meeste motorrijders gebruiken het voertuig enkel in de zomer. Het is dan ook zonde om het hele jaar door de premie te betalen. Hiervoor wordt dan ook een zomerkorting gegeven, echter mag u het voertuig dan ook niet in de winter gebruiken. Mocht u toch rijden en schade maken met uw motor, dan is deze schade niet gedekt. Bij de meeste verzekeraars loopt de winterstopdekking van 15 december tot en met 1 maart. U bent niet verplicht een oldtimerverzekering met winterstopdekking af te sluiten. Indien u van plan bent de winter gewoon door te rijden kunt u een normale oldtimerverzekering voor de motor afsluiten.

Goed rondkijken

Kijk goed rond naar de mogelijkheden om uw motor te verzekeren. Bekijk goed welke premie de verzekeraar vraagt, maar ook welke voorwaarden gesteld worden. Neem een verstandig besluit zodat uw motor goed gedekt is, maar vooral naar uw wensen. Ook is een goedkopere premie uiteraard een mooi bijkomend voordeel.