Oldtimerverzekering opzeggen

Heeft u een oldtimerverzekering maar wilt u deze opzeggen, omdat deze niet bevalt of omdat u de oldtimer niet meer in uw bezit heeft? Of het mogelijk is om per gewenst moment uw oldtimerverzekering op te zeggen hangt af van de voorwaarden die uw verzekeraar stelt aan het beƫindigen.

Opzeggen wegens verkoop

Indien u uw oldtimer verkocht heeft of niet meer in het bezit bent van het voertuig door bijvoorbeeld totaalschade, dan mag u de oldtimerverzekering gewoon beƫindigen. Ook wanneer u bijvoorbeeld een jaarcontract bent aangegaan. U hoeft natuurlijk geen premie te betalen voor iets dat u niet meer gebruikt.

Opzeggen wegens ontevredenheid of overstap

Bent u ontevreden of kunt u ergens anders uw oldtimer goedkoper verzekeren? Dan is het logisch dat u de oldtimerverzekering wilt opzeggen. Echter kunnen hier voorwaarden aan verbonden zijn. Een oldtimerverzekeraar mag net als een autoverzekeraar u een jaarcontract aanbieden, binnen dit jaar mag u niet opzeggen wegens deze redenen. Na het jaarcontract geldt doorgaans nog een maand opzegtermijn, na het eerste jaar kunt u in dit geval dan ook maandelijks opzeggen. Echter zijn er ook verzekeraars als Verzekeruzelf.nl die geen contracten aanbieden, hier mag u dagelijks opzeggen.

14 dagen bedenktijd

Ook binnen de bedenktijd bent u vrij om op te zeggen. Elke verzekeraar is verplicht zich te houden aan 14 dagen bedenktijd, deze tijd gaat van start op het moment dat u de polis ontvangen heeft. Binnen deze tijd kunt u kosteloos en zonder opgaaf van reden annuleren. Houdt er wel rekening mee dat u direct opzoek moet gaan naar een nieuwe oldtimerverzekering, u mag immers niet onverzekerd zijn. Ook moet deze nieuwe oldtimerverzekering met terugwerkende kracht ingaan, theoretisch gezien bent u namelijk nooit verzekerd geweest bij de verzekeraar waar u binnen de bedenktijd opzegt.