Oldtimerverzekering en geïmporteerde oldtimer

Bent u van plan in het buitenland een oldtimer aan te schaffen, of heeft u al een oldtimer aangeschaft uit het buitenland? Dan dient u goed rekening te houden met de voorwaarden die in Nederland gelden voor het importeren van voertuigen. Anders mag u geen gebruik maken van de openbare weg in Nederland en is het bovendien ook niet mogelijk een oldtimerverzekering af te sluiten, wat ook een wettelijke verplichting is in Nederland.

Oldtimer laten keuren

Om op de Nederlandse openbare weg te mogen rijden met een geïmporteerde auto dient u eerst de oldtimer te laten keuren bij een keuringsstation van het RDW. Echter dient u de oldtimer hier ook naar toe te rijden, maar u mag niet de openbare weg betreden. Hiervoor is het eendagskenteken in het leven geroepen, met dit bewijs mag u naar het keuringsstation rijden op de dag van de keuring, deze is dan ook alleen geldig op deze dag.

Oldtimerverzekering afsluiten

Nadat de oldtimer gekeurd is door het RDW en de eendagskenteken verlopen is dient het voertuig permanent verzekerd te worden. Dit dient dus in te gaan direct na de dag van de keuring, gezien het wettelijk verplicht is een verzekering te hebben voor uw voertuig op het moment dat u in het bezit bent van een voertuig. Houdt er dan ook rekening mee dat u dit tijdig regelt, het is wellicht verstandiger om dit van te voren te regelen. U weet dan zeker dat u verzekerd bent, onverzekerd rondrijden is namelijk strafbaar en bovendien zeer onverstandig. U zou maar schade maken, dan bent u hier niet voor verzekerd en komen de kosten op uzelf terecht. Zeker wanneer een persoon betrokken raakt bij het ongeval en hier letsel aan over houdt, in deze gevallen lopen de kosten enorm op.