Oldtimerverzekering en brandschade

Brandschade dekken met een oldtimerverzekering? Het is van belang om goed te kijken naar de verschillende polissen die er beschikbaar zijn. We onderscheiden de volgende drie varianten:

  • WA oldtimerverzekering
  • Beperkt Casco oldtimerverzekering
  • Allrisk oldtimerverzekering

In het eerste geval is er sprake van dekking voor de wettelijke aansprakelijkheid. Die is in Nederland verplicht voor iedereen die de openbare weg op wil. Houd er rekening mee dat de dekking slechts bestaat uit die voor schade die u anderen toebrengt. Er is geen sprake van dekking voor schade aan uw eigen oldtimer, ook niet in het geval van brandschade.

Beperkt Casco dekking

Vindt u het van belang om brandschade te dekken binnen oldtimerverzekering? Dan heeft u daar in ieder geval een Beperkt Casco dekking voor nodig. Dit is een meer uitgebreide verzekering, waardoor de premie per maand daarvoor hoger zal liggen. Hier staat aan de andere kant tegenover dat u kunt rekenen op dekking bij brandschade, net als wanneer er sprake is van schade als gevolg van het weer of joyriding. Het is een meer uitgebreide polis dan de WA oldtimerverzekering. Aan de andere kant is er een meer uitgebreide allrisk dekking voor oldtimers beschikbaar.

Allrisk dekking voor de oldtimerverzekering

Vindt u de dekking tegen brandschade binnen oldtimerverzekering van belang en wilt u daarnaast tevens een dekking afsluiten voor schade die u mogelijk zelf veroorzaakt? In dat geval is het verstandig om goed naar de allrisk dekking te kijken. Het is de meest uitgebreide polis die er beschikbaar is. Een allrisk oldtimerverzekering is daarmee ook de duurste verzekering die u kunt afsluiten. Het biedt de meest uitgebreide dekking, zelfs wanneer u de schade zelf veroorzaakt (mits niet met opzet). U kunt online de verschillende polissen vergelijken die dekking bieden in het geval van brandschade aan uw oldtimer. Aan de hand daarvan kunt u een keuze maken voor de oldtimerverzekering die het best aansluit bij uw wensen met betrekking tot de dekking.