Oldtimerverzekering afsluiten steeds moeilijker

Waarbij het vroeger vrij gemakkelijk was om een oldtimerverzekering voor een oudere auto af te sluiten wordt dit hedendaags steeds moeilijker. Dit komt voornamelijk doordat de premies van oldtimerverzekeringen lager zijn dan de premies voor reguliere autoverzekeringen. Autobezitters sluiten dan ook liever een oldtimerverzekering af dan een autoverzekering, hierdoor worden de maandelijkse kosten immers verminderd. Maar de verzekeraar kijkt naar het risico dat zij uit moet keren en hebben daardoor tegenwoordig behoorlijk veel eisen om in aanmerking te komen voor de goedkope oldtimerverzekering.

Eisen voor de oldtimerverzekering

De eisen om in aanmerking te komen voor de oldtimerverzekering hangen af per verzekeraar. Elke verzekeraar hangt hier andere eisen aan, maar de meest voorkomende eisen zijn:

  • Leeftijd van het voertuig, deze dient minimaal 25 jaar oud te zijn.
  • Dagwaarde van het voertuig, deze dient minimaal 5000 euro te bedragen en hiervoor dient u een erkende taxateur een taxatierapport te laten opmaken.
  • Hobbymatige doeleinden, het voertuig mag dus niet gebruikt worden om naar het werk te rijden of de dagelijkse boodschappen mee te doen.
  • Kilometerbeperking, u mag maar een beperkt aantal kilometers met de oldtimer afleggen.
  • Eerste auto voor dagelijks gebruik, u moet een andere auto hebben voor het dagelijks gebruik.
  • Lidmaatschap oldtimerclub, u dient een lidmaatschap te hebben bij een officiĆ«le oldtimerclub.

Welke voorwaarden en eisen gelden er per verzekeraar?

Welke voorwaarden en eisen er precies gelden per verzekeraar kunt u terug vinden in de polisvoorwaarden van de verschillende oldtimerverzekeraars. De bovengenoemde eisen zijn vrij gebruikelijk, maar het kan zijn dat uw oldtimerverzekeraar hier net van afwijkt. Of dat er juist bovenop de bovengenoemde voorwaarden nog meer eisen zijn. Wij adviseren u nooit alleen naar de premie van verzekeringen te kijken, maar juist ook naar de voorwaarden en voornamelijk wanneer het gaat om de oldtimerverzekering. Hier zijn de voorwaarden namelijk zo divers dat het verschil behoorlijk groot is.