Oldtimerclub en verzekering

Er zijn diverse oldtimerclubs in Nederland en omstreken. De ene club is een officiƫle bekende club, terwijl de ander door bijvoorbeeld een aantal oldtimerliefhebbers is samengesteld en meer voor de hobby is. Oldtimerclubs worden sowieso vaak door hobbyisten bezocht of door de geen die graag met zijn klassieker showt of hier graag over praat. Met welk doel deze clubs ook bezocht worden, soms is dit belangrijk voor de oldtimerverzekering.

Verplichting

Er zijn een aantal oldtimerverzekeraars die de verplichting stellen dat u lid moet zijn van een oldtimerclub. Als u geen lid bent van een dergelijke vereniging is het ook niet mogelijk een oldtimerverzekering bij deze verzekeraar af te sluiten. Doorgaans dient dit dan ook een officiƫle vereniging te zijn en gaat de verzekeraar niet akkoord met een bij elkaar samengesteld clubje.

Ook kan het zo zijn dat u lid dient te zijn van bepaalde clubs en dat de club waar u lid bent er net niet onder valt. Daarnaast kan het zo zijn dat u club een oldtimerverzekering aanbiedt en u deze kunt afsluiten. Bekijk wel eerst goed wat de voordeligste en beste optie voor u is. Check altijd goed van te voren de voorwaarden van de verzekeraars zodat u niet er achteraf achter komt dat u hier helemaal niet kunt verzekeren.

Korting op de premie

Wat ook veel voorkomend is bij diverse oldtimerverzekeraars is dat het geen verplichting is om lid te zijn van een dergelijke oldtimerclub, maar wel aantrekkelijk. Dit komt doordat de verzekeraar een korting op de premie geeft indien u een lidmaatschap kunt aantonen. Dit percentage kan hoger zijn dan de kosten voor het lidmaatschap, in dit geval is het dan ook de moeite waard om ergens lid van te worden. Bovendien vindt u een dergelijk lidmaatschap misschien ook nog wel leuk.