Oldtimer schorsen en oldtimerverzekering

Heeft u een oldtimer waar u niet of tijdelijk niet in rijdt? Dan doet u er verstandig aan uw oldtimer te schorsen, hetzelfde geldt voor wanneer u een verzamelaar van oldtimers bent maar nooit op de openbare weg hiermee komt. Een oldtimer kunt u via een Post NL postkantoor of de RDW schorsen. Het grote voordeel hiervan is dat u hierdoor geen premie meer hoeft te betalen voorde oldtimerverzekering en dat er geen wegenbelasting van kracht is.

Hoe oldtimer schorsen

U kunt op twee manieren de auto schorsen, dit kan via een Post NL postkantoor of via de website van de RDW. Online kan dit door middel van uw DigiD code, waardoor het voertuig direct geschorst zal zijn.Echter dient u er rekening mee te houden dat u absoluut niet met een geschorst voertuig de openbare weg mag betreden of deze ergens zomaar parkeren. Het voertuig zal op priveterrein moeten staan, denk hierbij aan een garage of carport.

Indien u kiest voor een PostNL postkantoor dient u een aantal documenten bij u te hebben, denk hierbij aan een geldig legitimatiebewijs, het tenaamstellingsbewijs van het voertuig en het overschrijvingsbewijs van het voertuig. Let wel op dat een oldtimer maximaal voor 1 jaar geschorst is, uiteraard is het wel mogelijk de schorsing te verlengen.

Kosten oldtimer schorsen

Indien u van plan bent uw oldtimer te schorsen dient u er rekening mee te houden dat hier kosten aan verbonden zijn. Hierbij is de leeftijd van de auto van belang maar ook het gewicht. Overigens krijgt u wel een voordeel wanneer u meer dan 5 oldtimers op uw naam heeft staan die 15 jaar of ouder zijn. In dit geval hoeft u vanaf het zesde voertuig geen kosten meer te betalen voor het schorsen.