Oldtimer in restauratie verzekeren

Wanneer u een oldtimer in restauratie wilt verzekeren, gelden hier andere voorwaarden voor dan wanneer u een functionerende oldtimer heeft. Omdat u niet of nauwelijks de weg op gaat met uw oldtimer in restauratie, heeft u een ander soort verzekering nodig. Het is bijvoorbeeld belangrijk bij uw oldtimer in restauratie verzekeren, dat u uw voertuig ten minste tegen brand- en diefstalrisico verzekert. Verder dient u te bepalen of u ritten moet maken met uw oldtimer tijdens de restauratie.

Wat moet er verzekerd worden?

Zoals gezegd is een verzekering tegen diefstal en brand absoluut noodzakelijk bij een oldtimer in restauratie verzekeren. Daarnaast kan het handig zijn om bepaalde ritten te laten verzekeren door een verzekeringsmaatschappij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rit naar een APK-keuring. Veel verzekeringsmaatschappijen verzekeren deze rit, ook wanneer u geen geldig kenteken hebt om op de Nederlandse wegen te mogen rijden. Voor overige ritten kan er vaak een WA-verzekering afgesloten worden. Hierbij is het echter niet mogelijk om voertuigen die niet goedgekeurd zijn door de overheid te verzekeren.

Wat kost een verzekering?

Een oldtimer in restauratie verzekeren kost meestal niet al te veel. U kunt los een WA-verzekering afsluiten wanneer er een rit gemaakt dient te worden. Bij het verzekeren van uw restauratieproject is een chassisnummer meestal voldoende. De hoogte van de verzekering hangt af van de waarde van uw auto. Het is dus aan te raden om uw voertuig tijdens het restauratieproces meerdere malen te laten taxeren, zodat u altijd goed verzekerd bent. Denk voor een minimale verzekering aan een bedrag van rond de 45 euro per jaar.

Offertes aanvragen

Veel verzekeringsmaatschappijen stellen vrijblijvende offertes voor u op wanneer u uw oldtimer in restauratie wilt laten verzekeren. Maak hier gebruik van om de voordeligste aanbieding te vinden. Omdat er vaak een taxatie gedaan moet worden, zult u niet snel een maatschappij vinden die u online een berekening kan geven. Houdt hier daarom rekening mee tijdens uw zoektocht.