Oldtimerverzekering en het minimale bandenprofiel

De oldtimerverzekering geldt voor auto’s die netjes voldoen aan de gestelde veiligheidseisen, ondanks dat het gaat om een oud model. De techniek van een oldtimer zit anders in elkaar dan die van moderne auto’s, waardoor er over het algemeen sprake is van minder veiligheidssystemen. Dat maakt de toegevoegde waarde van voldoende profieldiepte van groter belang. Het profiel op de banden zorgt voor voldoende grip van de auto, om daarmee veilig gebruik te maken van de openbare weg. In Nederland hanteren we een verplichte minimale profieldiepte van 1,6mm. Om de oldtimerverzekering te kunnen gebruiken dient u daar ook met een oldtimer netjes aan te voldoen.

Minimaal 1,6mm profiel

Zodra er sprake is van een aanrijding of een ongeval waaraan u schuld heeft kunt u de oldtimerverzekering inschakelen door een claim in te dienen. De verzekeraar zal goed kijken naar wat er gebeurd is en bijvoorbeeld na proberen te gaan of u nog voldoende profiel op de banden had. Blijkt dat niet het geval te zijn geweest? Indien de oldtimerbanden minder dan 1,6mm profiel hadden bent u daarvoor (deels) zelf aansprakelijk. Dit kan betekenen dat de oldtimerverzekering de kosten niet zomaar vergoedt, waardoor u daar zelf voor op dient te draaien.

Veilig de weg op met een oldtimerverzekering

Wilt u veilig de weg op en in het geval van schade een beroep kunnen doen op de oldtimerverzekering? Dan is het van belang om uit veiligheidsoverwegingen in ieder geval goed te letten op de profieldiepte van de banden. Dit zorgt ervoor dat u netjes aan de voorwaarden van de polis voldoet en zorgt er bovendien voor dat u goed denkt om uw eigen veiligheid. Controleer regelmatig de profieldiepte van de banden onder de oldtimer en kijk bijvoorbeeld ook de remmen goed na. Het zijn belangrijke onderdelen van de auto, waarmee u in veel situaties kunt voorkomen dat u de oldtimerverzekering nodig heeft.