Meldcode voor de oldtimerverzekering doorgeven

Wilt u een oldtimerverzekering afsluiten en dient u daarvoor de meldcode door te geven? Het is een code van 4 cijfers die u nodig heeft om aan te tonen dat de auto inderdaad in uw bezit is. Tot 1 januari 2014 stond de code netjes op het kentekenbewijs, bij moderne exemplaren is dat helaas niet langer het geval.

Heeft u een kentekenbewijs dat jonger is dan van 1 januari 2014? Dan heeft u een pasje, waar de meldcode helaas niet meer op staat. Om toch een oldtimerverzekering aan te kunnen vragen op basis van deze code dient u er op een andere manier aan te komen.

Oldtimerverzekering vergelijken

Het is zonder de meldcode voor de oldtimerverzekering wel mogelijk om die online te vergelijken en bijvoorbeeld een offerte aan te vragen. Dat maakt het mogelijk deze te controleren op de voorwaarden en de verschillende premies naast elkaar te zetten. De oldtimerverzekering uiteindelijk ook daadwerkelijk afsluiten? Daar heeft u de meldcode voor nodig, het is daarom toch van belang dat u daar aan kunt komen.

Meldcode op het kentekenbewijs of in het chassisnummer

Indien de meldcode voor de oldtimerverzekering niet op het kentekenbewijs staat kunt u daar op drie verschillende manieren achter komen. Ten eerste kunt u de meldcode opvragen bij de oude eigenaar, die daar waarschijnlijk de beschikking over zal hebben. Lukt dat niet? Zoek dan naar het chassisnummer van de auto. Over het algemeen bevindt zich dit onder de motorkap, de laatste 4 cijfers daarvan vormen de meldcode. Ten derde heeft u de mogelijkheid om de meldcode van een auto op te vragen bij de RDW. Houd er rekening mee dat u daarvoor dient in te loggen met uw DigID. U kunt op die manier de meldcode voor een oldtimerverzekering opvragen en die (online) doorgeven, zodat u de mogelijkheid heeft om de polis aan te vragen.