Letselschade vanuit de oldtimerverzekering laten vergoeden?

Zoekt u een oldtimerverzekering met goede dekking voor letselschade of wilt u zelf letselschade claimen na een ongeval? Een oldtimerverzekering biedt dekking voor zowel materiële als immateriële schade, zodat u daar in verschillende gevallen gebruik van kunt maken.
Met name letselschade kan flink in de papieren lopen, het is een van de redenen dat de oldtimerverzekering verplicht is wanneer u met een oldtimer de openbare weg op wilt. U kunt denken aan een dekking die loopt in de miljoen(en) euro’s. Het bedrag dient zo hoog te zijn, omdat u bijvoorbeeld inkomensverlies en smartengeld kunt claimen. Letselschade die u claimt bij de oldtimerverzekering kan flink oplopen, het is van belang hier volgens de voorschriften mee om te gaan.

Hoge kosten bij letselschade

Letselschade bestaat uit bijvoorbeeld medische kosten, net als uw inkomensverlies en smartengeld. Heeft u reiskosten moeten maken of hulpmiddelen moeten aanschaffen om uw leven weer op te pakken zoals u dat deed? Ook dit zijn posten die behoren tot de letselschade binnen de oldtimerverzekering, waardoor u die kunt claimen wanneer er een ongeval heeft plaatsgevonden.

Zoekt u naar een goede oldtimerverzekering en wilt u daarbij rekening houden met bijvoorbeeld letselschade? Kijk dan goed naar de hoogte van de dekking, net als de mogelijkheden die de verzekeraar biedt om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Bij een WA-polis dient u dat over het algemeen zelf te doen, een Allrisk-verzekering biedt de mogelijkheid om dat te laten doen.

Letselschade claimen bij oldtimerverzekering

Wilt u letselschade claimen bij de verzekeraar? Zorg er dan in ieder geval voor dat u zoveel mogelijk bewijzen verzamelt. Zorg voor een ingevuld schadeformulier, foto’s en een paar getuigen. Vraag bovendien de arts om een doktersverklaring die aangeeft wat er met u aan de hand is.