Leeftijd auto en oldtimerverzekering

De oldtimerverzekering is een goedkopere verzekering voor de auto, maar dan dient u wel aan een behoorlijk aantal voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor deze goedkopere verzekering. Een belangrijke factor is onder andere de leeftijd van de auto om in aanmerking te komen voor de oldtimerverzekering. Welke leeftijd dit precies is varieert per verzekeraar.

Vanaf welke leeftijd oldtimer?

Voor een oldtimer zijn er diverse aantrekkelijke regelingen, dit kan zowel fiscaal zijn als wat betreft de verzekering. Vanaf welke leeftijd een voertuig een oldtimer is wordt verschillend gezien door diverse instanties en bovendien ook per verzekeraar. Er zijn verzekeraars die u al een oldtimerverzekering willen bieden bij voertuigen ouder dan 10 jaar. Maar meer voorkomend is toch wel auto’s boven de 25 jaar. Indien u niet aan deze eis voldoet kunt u niet terecht bij de verzekeraar. Bij de belastingdienst daarentegen dient de auto ouder dan 40 jaar te zijn om in aanmerking te komen voor een wegenbelasting vrije auto.

Desondanks staan deze twee wel los van elkaar. Als de belastingdienst uw auto als een oldtimer ziet betekend dit niet dat de verzekeraar uw auto ook automatisch als een oldtimer ziet. En andersom is dit ook niet het geval en bovendien kan dit dus ook weer verschillen per aanbieder. Als het voertuig als klassieker kunt verzekeren dan zijn er ook weer andere regels met betrekking tot de dekking.

Oldtimer volledig casco verzekeren

Doorgaans wordt voor een oudere auto voor een WA dekking gekozen. Daarnaast bieden de meeste autoverzekeraars niet eens de optie om voor een volledig casco dekking te kiezen. Behalve wanneer het een oldtimer betreft, deze heeft toch vaak een bijzondere waarde. Als u ook de schade aan uw eigen klassieker gedekt wilt hebben adviseren wij u goed naar de uitgebreidere dekkingen als de volledig casco oldtimerverzekering te kijken.