Interieurschade: wat dekt de oldtimerverzekering?

Interieurschade is een lastig onderwerp met betrekking tot de autoverzekering of een oldtimerverzekering. Verzekeraars dekken vooral de schade aan het exterieur van de oldtimer en eventuele schade die u anderen of andere voertuigen toe brengt.

In sommige gevallen bestaat er echter wel degelijk dekking voor schade aan het interieur, bijvoorbeeld wanneer er brand in de auto is ontstaan. Als er als het gevolg daarvan schade is ontstaan is het mogelijk om die te laten dekken, mits u daarvoor de juiste oldtimerverzekering heeft.

Allrisk verzekering voor de oldtimer

We onderscheiden bij de oldtimerverzekering net als bij de autoverzekering drie verschillende soorten polissen:

  • WA oldtimerverzekering
  • Beperkt casco oldtimerverzekering
  • Allrisk oldtimerverzekering

In het eerste geval sluit u een verzekering af voor schade die u aan anderen of andere voertuigen toebrengt. Is er sprake van interieurschade in uw eigen oldtimer? Dan kunt u daarvoor helaas geen beroep doen op de verzekeraar. In het tweede geval is de dekking al wat meer uitgebreid. Schade aan de eigen oldtimer en het interieur kunt u in sommige gevallen laten vergoeden, mits er geen sprake is van eigen schuld. Wilt u ook de schade door eigen schuld verzekeren, voor de meest uitgebreide dekking? Dan kunt u gebruik maken van de allrisk polis voor de oldtimer. Houd er rekening mee dat dit doorgaans ook de hoogste premie betekent.

Schade aan lading vaak niet verzekerd

Zowel bij de autoverzekering als de oldtimerverzekering is schade aan de lading over het algemeen niet verzekerd. Dit valt na te kijken in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. In de meeste gevallen sluit de verzekeraar deze vorm van schade uit. Houd er daardoor rekening mee dat ook eventuele interieurschade soms lastig te verhalen valt, bijvoorbeeld met betrekking tot accessoires. Laat u goed adviseren over de eventuele verzekering van het interieur en accessoires die u in de oldtimer gebruikt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.