Diefstal en de oldtimerverzekering

Sluit u een oldtimerverzekering af en vindt u het vooral van belang dat er goede dekking bestaat op het moment dat u te maken krijgt met diefstal? In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de WA oldtimerverzekering niet geschikt is. Deze dekking is slechts geschikt voor schade die u toebrengt aan derden. Schade aan uw eigen voertuig is net als diefstal op geen enkele manier gedekt, waardoor u in die gevallen zelf voor de kosten op dient te draaien.

Dekking binnen de Beperkt Casco oldtimerverzekering

Wilt u er met de dekking van de oldtimerverzekering voor zorgen dat u kunt rekenen op een vergoeding wanneer de oldtimer gestolen wordt? Dan is het van belang om minimaal een Beperkt Casco dekking af te sluiten. Er is dan sprake van dekking bij diefstal, net als bij een aantal andere gevallen. Het gaat bijvoorbeeld om brand en joy riding, net als om schade als het gevolg van storm of hagel.
Met name diefstal kan een flinke strop betekenen, omdat het niet zomaar mogelijk is om een oldtimer terug te kopen. Houd er rekening mee dat de oldtimerverzekering over het algemeen de dagwaarde van de auto uit zal keren.

Allrisk polis en diefstal

Wilt u er met de oldtimerverzekering voor zorgen dat er dekking bestaat tegen diefstal en dat u ook schade die u zelf toebrengt kunt laten vergoeden? In dat geval is het verstandig om nog even verder te kijken dan de Beperkt Casco dekking. Het is in die gevallen wellicht beter om gebruik te maken van de Allrisk dekking. U kunt zich daar het best goed over laten adviseren. Op die manier kunt u met de oldtimerverzekering een goede keuze maken en de juiste dekking afsluiten.