De beste youngtimerverzekering afsluiten

Heeft u een auto die minimaal 15 jaar oud is, maar de 25 jaar aan de andere kant nog niet aantikt? Het is dan mogelijk om daar een youngtimerverzekering voor af te sluiten. Een youngtimer heeft over het algemeen veel kilometers op de teller staan en kent een lage afschrijving. Dit is een unieke combinatie van factoren, die het de moeite waard maakt om goed naar de youngtimerverzekering te kijken. De premie ligt over het algemeen lager dan die voor een reguliere auto. U dient in ieder geval een WA youngtimerverzekering af te sluiten, daarnaast is het mogelijk om een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking af te sluiten.

Dekking van de youngtimerverzekering

De dekking van de youngtimerverzekering lijkt sterk op die van de reguliere autoverzekering. Een belangrijk verschil is dat u een lagere premie per maand betaalt. De waarde van de auto zal over het algemeen lager liggen dan die van de gemiddelde moderne auto. De verzekeraar kan u daardoor een scherpere premie aanbieden. Let er bij de youngtimerverzekering altijd goed op welk type verzekering u afsluit (WA, Beperkt Casco, Volledig Casco/Allrisk). De WA youngtimerverzekering biedt bijvoorbeeld alleen dekking voor schade die u toebrengt aan anderen.

Online afsluiten

U kunt de youngtimerverzekering gewoon online afsluiten, u heeft de keuze uit verschillende verzekeraars. Zij kunnen aan de hand van het kenteken controleren of de auto inderdaad minimaal 15 jaar oud is en op die manier in aanmerking komt voor een dergelijke polis. Vervolgens kunt u online uw gegevens invoeren en de youngtimerverzekering aanvragen. De verzekeraar stuurt u de groene kaart toe, zodat u vervolgens de weg op kunt. Het is de moeite waard om de youngtimerverzekeringen te vergelijken op basis van hun dekking en de premie.