Borgstelling en de oldtimerverzekering

July 5, 2017

De borgstelling binnen de oldtimerverzekering voorkomt dat u bij schade in het buitenland in grotere problemen zal komen. Indien u betrokken raakt bij een aanrijding of ongeval is dat vervelend. De lokale autoriteiten kunnen van u eisen dat u de kosten meteen dient voor te schieten. Indien dat niet kan bestaat het risico dat u wordt vastgezet of in ieder geval het land niet zomaar uit mag.
De borgstelling binnen de oldtimerverzekering kan dergelijke situaties voorkomen. De verzekeraar staat dan borg voor een bepaald (groot) bedrag, waardoor de lokale autoriteiten de zekerheid hebben dat het financieel uiteindelijk in orde komt.

Schade in het buitenland

In Nederland heeft u de borgstelling binnen de oldtimerverzekering niet nodig, omdat het slachtoffer en de verzekeraar van die partij er vanuit kunnen gaan dat ze u kunnen achterhalen. Aan de hand van uw kenteken en de persoonsgegevens die u opgeeft, waardoor er geen probleem zal ontstaan. In het buitenland is er niet altijd voldoende vertrouwen in die mogelijkheid, vooral niet wanneer u buiten de EU met de auto rijdt. Indien u dan betrokken raakt bij een ongeval dient de schade meteen vergoed te worden of moet een borgstelling worden afgegeven. De oldtimerverzekering kan dan uitkomst bieden, door aan te geven dat er voldoende financiële middelen aanwezig zijn.

Hoogte van de borgstelling binnen de oldtimerverzekering

Verzekeraars zijn vrij in het bepalen van de hoogte van de borgstelling die er beschikbaar is. Bij de ene verzekeraar gaat het om een bedrag van €11.500, terwijl veel anderen een waarde tot €50.000 kunnen garanderen. Let hier goed op bij het vergelijken van de verschillende oldtimerverzekeringen, om er daarmee voor te zorgen dat er in het buitenland geen problemen ontstaan op het moment dat u schade veroorzaakt. U kunt dan zonder zorgen gebruik maken van uw oldtimer in het buitenland, omdat de oldtimerverzekering financieel borg zal staan wanneer er wat aan de hand is.

admin