Besparen op oldtimerverzekering

Of u kunt besparen op de oldtimerverzekering hangt af van welke verzekering u op dit moment heeft lopen. Doorgaans telt wel dat overstappen tot een besparing loont. Meestal is er namelijk wel een oldtimerverzekeraar die u een beter aanbod kunt doen. Bovendien hoeft dit niet te leiden tot enkel lagere kosten, maar ook mogelijk een betere dekking en voorwaarden. Om te kunnen bepalen of het overstappen tot een besparing kan opleveren, kunt u een vergelijking maken tussen de verschillende verzekeraars.

Oldtimerverzekering of autoverzekering

Als u op dit moment voor uw oldtimer een autoverzekering heeft kunt u flink besparen door over te stappen op een oldtimerverzekering. De oldtimerverzekering is namelijk vele malen voordeliger, dit kan wel een aantal tientjes per maand schelen en dus honderden euro’s op jaarbasis. Echter kunt u niet zomaar voor elke oldtimer een oldtimerverzekering afsluiten, u moet wel aan de voorwaarden hiervoor voldoen. Indien u hier niet aan kunt voldoen bent u gebonden aan de autoverzekering, maar mogelijk is er wel een goedkopere autoverzekering.

Wanneer u wel aan de voorwaarden kunt voldoen, of u denkt door een kleine aanpassing hieraan te kunnen voldoen is dit zeker aan te raden. De besparing is namelijk behoorlijk. Als u al een oldtimerverzekering heeft dan is dit de voordeligste variant, maar niet per definitie de voordeligste verzekeraar. In alle gevallen geldt dat een vergelijking ervoor zorgt dat u precies weet wat de voordeligste is.

Vergelijk regelmatig opnieuw

Heeft u een overstap gemaakt en heeft dit een flinke besparing opgeleverd? Dan bent u ongetwijfeld blij hierover en denkt u wellicht dat u nu goed zit. Op dit moment geldt dit ongetwijfeld ook zo, maar het kan zomaar zijn dat dit over een jaar er weer heel anders uitziet. De verzekeraars concurreren namelijk, hierdoor kan het zijn dat er volgend jaar weer een andere oldtimerverzekeraar is waarbij u het beste terecht kunt. Vergelijk daarom regelmatig opnieuw.