Beperkende voorwaarden oldtimerverzekering

Niet elk voertuig komt zomaar in aanmerking voor een goedkope oldtimerverzekering. De oldtimerverzekering kent namelijk een lage premie, lager dan bij de autoverzekering. Verzekeraars stellen daarom ook eisen aan het voertuig, maar ook andere beperkende voorwaarden. Welke dit precies zijn verschilt sterk per verzekeraar.

Niet voor dagelijks gebruik

Bijna elke verzekeraar stelt de eis dat uw oldtimer niet voor dagelijks gebruik mag zijn. Dit betekend dat het niet de bedoeling is dat u hiermee de boodschappen doet, of naar het werk toe gaat. In dit geval willen ze dan ook dat u het voertuig voor de hobby heeft. Hierbij kunt u denken om aan de oldtimer te sleutelen, lekker mee te toeren of te showen.

Minimum en maximum leeftijd

Voor uw voertuig is er altijd een minimum leeftijd, uw klassieker dient dus minimaal zo veel jaren oud te zijn. Maar ook voor de verzekeringsnemer worden in sommige gevallen leeftijdseisen gesteld, hierbij kan er zowel een minimum als maximum leeftijd gelden.

Oldtimervereniging lidmaatschap

Een oldtimervereniging lidmaatschap kan ook wel een eis zijn. Daarnaast zijn er verzekeraars die dit niet als eis hebben, maar wel een korting in rekening brengen indien u lid bent van een dergelijke vereniging.

Taxatie

Ook het taxatierapport is bij elke verzekeraar van belang, bovendien dient u de oldtimer eens in de zoveel tijd opnieuw te laten taxeren. Het kan zo zijn dat uw aanbieder ook een minimale taxatiewaarde hanteert.

Nog meer beperkende voorwaarden

Naast de bovengenoemde beperkende voorwaarden zijn er nog veel meer die bij uw verzekeraar kunnen gelden, de bovengenoemde zijn de meest voorkomende. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar moet u kunnen terugvinden welke voorwaarden er precies van kracht zijn om uw oldtimer goedkoop te kunnen verzekeren.