Bedenktijd oldtimerverzekering

Om consumenten te beschermen is er een wettelijke bedenktijd op diverse producten en diensten in het leven geroepen. Bij de oldtimerverzekering net als bij andere verzekeringen geldt er een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Tijdens deze bedenktijd kunt u goed nadenken of u de juiste polis heeft afgesloten en kijken of de voorwaarden wel goed in orde zijn, of wellicht nog even verder rondkijken of er geen betere verzekeraar voor uw klassieker is.

Hoe werkt deze bedenktijd

Een oldtimerverzekering kunt u op verschillende manieren afsluiten, wat ook weer afhankelijk is van de mogelijkheden die per verzekeraar geboden worden. Doorgaans kan dit via het internet, telefonisch of per post. Voor welke vorm u ook kiest, u heeft altijd 14 dagen bedenktijd.

Bovendien gaat deze bedenktijd pas in vanaf de dag dat u daadwerkelijk uw nieuwe polis in huis heeft en dus niet vanaf de dag dat u de oldtimerverzekering heeft afgesloten. Besluit u vanaf het moment van het ontvangen van de polis binnen 14 dagen toch geen gebruik te willen maken van deze verzekering dan kunt u deze kosteloos en zonder reden beëindigen.

Let wel goed op!

U kunt dus een oldtimerverzekering binnen 14 dagen beëindigen, zonder dat u hiervoor de premie voor de 14 dagen aan de oldtimerverzekeraar hoeft te betalen. Echter moet u wel goed opletten op andere zaken. Elk voertuig moet verplicht verzekerd worden in Nederland, een oldtimer dus ook. Maar op het moment dat u besluit de oldtimerverzekering te beëindigen, ook binnen de bedenktijd bent u in principe nooit verzekerd geweest. Echter geldt de verplichting wel. Daarom dient u ook de nieuwe oldtimerverzekering met terugwerkende kracht in te laten gaan, dus op dezelfde datum als dat de oude polis in zou gaan. Dit is de manier waarop u theoretisch gezien gewoon altijd een verzekering heeft gehad voor uw klassieker.