Basisinformatie over de oldtimerverzekering

Benieuwd naar de basisinformatie over de oldtimerverzekering, zodat u een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden? De verzekering werkt in grote lijnen hetzelfde als de autoverzekering. U heeft de keuze uit een WA, een WA Beperkt Casco en een WA Allrisk oldtimerverzekering. Daarnaast kunt u aanvullende dekkingen afsluiten, zoals een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandsdekking. Houd er rekening mee dat u met een oldtimerverzekering over het algemeen aan voorwaarden verbonden bent. Zo is het bijvoorbeeld alleen toegestaan om naar evenementen toe te rijden en weer terug of mag u tussen zonsondergang en zonsopkomst de weg niet op met de oldtimer.

Goedkope WA oldtimerverzekering

Wilt u een goedkope oldtimerverzekering afsluiten? De WA polis kost het minste. Hier staat aan de andere kant tegenover dat u daarmee ook de minst uitgebreide dekking kiest. Er is sprake van dekking voor de wettelijke aansprakelijkheid. Andersom kunt u niet rekenen op dekking indien er schade is aan uw eigen oldtimer.

Wilt u de schade daaraan ook laten dekken? Dan heeft u in ieder geval een WA Beperkt Casco oldtimerverzekering nodig. Of een Allrisk polis. Daarmee zorgt u ervoor dat u alle schade kunt laten vergoeden, zelfs als u die zelf veroorzaakt. Mits dat niet met opzet gebeurt natuurlijk, want in dat geval zal de verzekeraar dit proberen aan te tonen. U dient de kosten dan alsnog gewoon zelf te vergoeden.

Online oldtimerverzekeringen vergelijken

Wilt u online oldtimerverzekeringen vergelijken aan de hand van de basisinformatie? Zorg ervoor dat u goed kijkt naar de polissen die er beschikbaar zijn, zowel op basis van de dekking als op basis van de premie die u betaalt. De dekking is daarbij het meest belangrijk, aangezien die voorkomt dat u een goedkope polis afsluit waar u uiteindelijk niet optimaal gebruik van kunt maken. Kijk vervolgens pas naar de premie en naar eventuele bijkomende kosten. Aan de hand daarvan kunt u de verschillende oldtimerverzekeringen vergelijken en daar een goede keuze uit maken. Bekijk de verschillende type polissen en de aanvullende dekkingen, bijvoorbeeld voor een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandsdekking.