Autoverzekering of oldtimerverzekering

Iedereen in Nederland die in het bezit is van een voertuig dient hier verplicht een verzekering voor af te sluiten. Als u niet verzekerd bent mag u ook niet de openbare weg op. Deze verplichting geeft namelijk een garantie aan alle verkeersdeelnemers, bij schade weet u dat dit vergoed kan worden. Of u kiest voor een oldtimerverzekering of een autoverzekering mag u zelf weten, echter zijn er wel een aantal verschillen.

Autoverzekering

Bij de autoverzekering krijgt u meestal de keuze uit drie verschillende soorten, namelijk een WA, WA beperkt casco of volledig casco. U heeft zelf de keuze tussen deze verschillende soorten, het geeft enkel de mate van de dekking weer en daarbij hoe uitgebreid schade wordt gedekt. Iedere soort auto kunt u gewoon onderbrengen onder de autoverzekering, hier zijn verder geen voorwaarden aan verbonden. Uiteraard zijn grotere voertuigen als onder andere vrachtwagens uitgesloten voor de reguliere autoverzekering.

Oldtimerverzekering

Bij de oldtimerverzekering heeft u ook de keuze uit dezelfde dekkingsvormen, echter zijn aan een oldtimerverzekering wel eisen verbonden. Doorgaans willen oldtimer bezitters hun auto verzekeren met de oldtimerverzekering, doordat deze vele malen goedkoper is. Echter hebben deze goedkope verzekeraars vaak een aantal eisen, hierbij kunt u denken:

  • Voertuig moet minimaal 25 jaar oud zijn
  • Enkel te gebruiken voor de hobby of recreatieve doeleinden
  • Maximaal aantal kilometers
  • Niet voor woon/werkverkeer en de dagelijkse boodschap
  • Lid van een oldtimervereniging
  • Uw leeftijd
  • Taxatierapport van uw oldtimer

De laatste drie eisen worden maar enkel gebruikt. Daarnaast zijn er vele verzekeraar die uw oldtimer willen verzekeren zonder of met weinig eisen, echter zijn deze vaak wel iets duurder. Om de beste oldtimerverzekering voor uw situatie te kunnen vinden kunt u het beste een vergelijking maken. U kunt hier eenvoudig een vergelijking maken op basis van uw persoonlijke situatie.