Alcohol en de oldtimerverzekering

August 14, 2017

Alcohol en de oldtimerverzekering vormen een zeer slechte combinatie, net als alcohol en autorijden in het algemeen. Het is niet toegestaan om de weg op te gaan met meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed (0,5 promille). Zowel de oldtimerverzekering als een reguliere autoverzekering zullen niet uitkeren op het moment dat er aantoonbaar sprake is van alcohol in het bloed. Bij een ongeval of aanrijding zal de politie altijd een blaastest afnemen. Op die manier komt eventueel gebruik van alcohol gemakkelijk aan het licht.

Geen dekking bij rijden onder invloed

Zodra duidelijk wordt dat er sprake was van alcohol bij de bestuurder kan de oldtimerverzekering zonder problemen bepalen om de schade niet te vergoeden. Dat staat duidelijk beschreven in de polisvoorwaarden van de meeste verzekeraars. Het is daarom zeer onverstandig om met alcohol op te gaan rijden.

Met name rijden in een oldtimer is onverstandig. Het is niet toegestaan om de auto voor het dagelijks verkeer te gebruiken, waardoor het risico groot is dat u hier veel minder ervaring mee heeft. Rijden met alcohol op vormt dan een extra groot risico, waardoor de oldtimerverzekering niet zal uitkeren wanneer er sprake is van schade.

Schade voor wettelijke aansprakelijkheid wel vergoed

Er geldt een uitzondering voor schade op basis van de wettelijke aansprakelijkheid. De oldtimerverzekering zal de gemaakte kosten voor de tegenpartij gewoon vergoeden. Het gaat dan om schade aan het eigen voortuig, net als eventueel letsel. Op die manier voorkomt de verzekeraar dat het slachtoffer van uw alcoholgebruik de schade niet vergoed kan krijgen. Houd er rekening mee dat de oldtimerverzekering waarschijnlijk zal proberen om de schade op u te verhalen. Op die manier wordt de schade eerst vergoed, om die daarna alsnog terug te kunnen halen via de persoon die onrechtmatig reed met alcohol op.

admin