Aanvullende dekkingen oldtimerverzekering

In de Nederlandse wetgeving is opgenomen dat iedereen die in het bezit is van een voertuig hiervoor een verzekering moet afsluiten. Hierbij geldt dat er minimaal voor een WA dekking gekozen dient te worden zodat de schades aan anderen gedekt zijn. Uiteraard kunt u ook voor andere dekkingen kiezen, mits deze aangeboden worden door de oldtimerverzekeraar in kwestie. Voor de oldtimerverzekering kunt u meestal kiezen tussen een WA dekking, WA beperkt casco dekking en WA volledig casco dekking. Om de oldtimerverzekering uit te breiden kan er ook nog eventueel gekozen worden voor aanvullende dekkingen, net als dat mogelijk is bij de autoverzekering. De aanvullende modules die bijna altijd aangeboden worden zijn de inzittendenverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen.

Inzittendenverzekeringen

De meeste oldtimerverzekeraars bieden wel een inzittendenverzekering aan. Deze aanvullende module dekt uw inzittenden tegen schades. Let wel dat er onderscheid gemaakt dient te worden door een ongevallenverzekering voor inzittenden of schadeverzekering voor inzittenden. Sommige oldtimerverzekeraar zullen beide varianten aanbieden, terwijl andere er maar 1 aanbieden.

Bij de ongevallenverzekering voor inzittenden is een vastgesteld bedrag verzekerd voor de inzittenden, wanneer er sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden. Echter kan de schade bij blijvende invaliditeit al snel behoorlijk oplopen. Hierdoor is eigenlijk de schadeverzekering voor inzittenden interessanter, bij deze dekking wordt namelijk de werkelijke geleden schade uitgekeerd. Echter is deze variant doorgaans wel een paar euro per maand duurder.

Rechtsbijstand

Voor de rechtsbijstandverzekering voor een oldtimer geldt dat deze ook weer in verschillende onderdelen opgedeeld dient te worden. Controleer van te voren wel even of u dit niet al heeft. Het gebeurt namelijk vaak dat consumenten al een rechtsbijstandverzekering voor woon, werk en verkeer hebben. Hierdoor hoeft u dit niet extra af te sluiten. Met de rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp bij het verhalen van schades. Indien er voor een uitgebreidere variant gekozen wordt bent u ook gedekt tegen andere juridische situaties met betrekking tot uw oldtimer.